Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Extra läkarbesök på MVC

Hallå hallå,

Idag är jag supertrött! Somnade alldeles för sent igår på grund av att vi åkte hem från landet efter Sverige-matchen. Vilken besvikelse btw… Matchen alltså. Vi började åka strax före 12 ungefär och var hemma vid 01.30, sedan upp idag som vanligt för att jobba. Trodde inte det var sant när klockan ringde imorse… Jag trodde faktiskt inte att det skulle påverka mig så mycket att sova några timmar mindre en natt, lyckades ändå sova i 6 timmar ungefär vilket brukar vara okej, men graviditeten ställde nog till det mycket mer än jag hade väntat mig. Har nästan känt mig bakis med en extrem huvudvärk som inte vill släppa riktigt… 

Nog om det! Jag hade idag ett extra besök på MVC för att träffa en läkare. Anledningen till det är att jag får munsår lite titt som tätt och har även fått det några gånger under graviditeten. Hur ohärligt det än känns att prata om det, att jag har munherpes, så känns det ändå viktigt att faktiskt kunna prata om det, det är ju trots allt en galet vanlig infektionssjukdom som de allra flesta har, om jag förstått det rätt. 

Vad jag ville med besöket var att få en förebyggande kur mot herpesutbrott inför förlossningen. Jag har haft en oro över att ha utbrott under förlossningen under graviditetens gång och det har egentligen varit min enda oro inför förlossningen än så länge. Det hade varit en mardröm att inte kunna pussa på mitt barn som jag då kommer ha burit i 9 månader och äntligen får träffa, en total mardröm. 

Som jag förstått det så är kriterierna för att få en förebyggande kur mot herpesinfektion utskriven att man haft åtminstone tre utbrott under graviditeten i underlivet. Det har jag skönt nog inte haft, men var rädd för att det skulle innebära att jag inte kunde få en förebyggande kur. Men läkarbesöket gick jättebra och läkaren skrev utan nå knorr ut en kur till mig som jag ska börja med 14 dagar innan beräknad förlossning och sedan fortsätta med fram tills förlossningen sätter igång! 

Jag känner mig så grymt lättad, lättad över att inte behöva känna mig obekväm över munsår eller ha ont av det under förlossningen, men framför allt lättad över att veta att jag kommer kunna visa all kärlek jag vill till min bebis när jag äntligen kommer få träffa den. Det känns så skönt! 

Om det är någon som läser som har samma oro så vill jag bara uppmana om att våga prata om den oron med din barnmorska. Jag var lite orolig innan över att få ett nej eftersom jag inte hade haft utbrott i underlivet, men jag frågade ändå och det har inte varit några konstigheter alls att få hjälp med detta. Så våga fråga! 

🌼🌼🌼

Grisslehamns fina hamn i kvällssolen i måndags!

Publicerad av annalinneaks

Jag tycker om att röra mig framåt, att utvecklas och växa. Ibland är det dock skönt och nödvändigt att stanna upp för att uppmärksamma och uppskatta vad man har. Att skriva är ett sätt för mig att göra det och du är varmt välkommen att läsa och ta del av mina tankar och min vardag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: