Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kristi himmelsfärd – vassklippning och utelagad mat.

Hej där! 

Är det någon där ute som haft en bra långhelg? Det har iallafall jag haft! Började helgen med att åka till vårt landställe i Grisslehamn redan i onsdags efter jobbet. Tanken var att passa på att vara hemma i lägenheten själv när S skulle åka iväg över helgen, och då börja helgen hemma och sedan åka till landet på fredagen, men så blev det inte! Vädret styrde den här gången, det skulle vara hyfsat väder torsdag, fredag och regna lördag, söndag och jag resonerade så att det är bättre att vara på landet i fint väder än i regn. Och vilken underbar torsdag det blev! 

Det var viktigt för mig att ta åtminstone en kväll hemma nu när jag faktiskt fick chansen att vara hemma helt själv för en gångs skull. Missförstå mig rätt, det är underbart att vara hemma med S också, men nu under Corona får man ta chansen till egen tid när man får den. Vi jobbar båda hemifrån så vi är med varandra h-e-l-a t-i-d-e-n, vilket funkar super, men tror det är viktigt att få vara själva ibland också. Det är också skönt och viktigt att få möjligheten att sakna och längta efter varandra ibland, har varit härligt att få göra det den här helgen. 

Vi har under helgen lagat mat utomhus, i ett provisoriskt “utomhuskök” vid sjön med en liten eld i eldkorgen. OBS OBS vi tände elden med tändstål (stolt)!!! Har sett för mycket på Robinson, haha!

Vi åt så pass sen lunch på torsdagen så det blev förrätt till middag i form av Toast Skagen. Glömde ta bild på den färdiga toasten av någon anledning, haha. Ni får bara lita på att det var både gott och fint ;). Vi har även klippt vass från roddbåten, jag och min bror. Vi inledde vassklippningen med att massakrera vad vi trodde var en “vassdunge”, tills farmor förskräckt talade om att det var liljor, så nu är sjön ett gäng liljor fattigare, haha! Till vårt försvar såg det verkligen inte ut som liljor… Det såg ut som vass…

Till sist kommer lite bilder från helgen. De flesta är på min bror eftersom jag är den enda som tar bilder oombett, vilket gör att det inte finns några bilder på mig… Får bli bättre på att be folk ta bilder, haha. 

Är det någon som gjort något särskilt under långhelgen? 

Liljor vid sjökanten. Skulle lika gärna kunna vara vass, eller?
Min bror som steker bröd till Toast Skagen med glädje!
Lökstekning till burgarlunch.
Avrundade kvällen framför den falnande brasan (fick ta bilden själv för att få vara med).

Publicerad av annalinneaks

Jag tycker om att röra mig framåt, att utvecklas och växa. Ibland är det dock skönt och nödvändigt att stanna upp för att uppmärksamma och uppskatta vad man har. Att skriva är ett sätt för mig att göra det och du är varmt välkommen att läsa och ta del av mina tankar och min vardag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: